زعفران را بیشتر بشناسیم

روش های دم کردن زعفران

147 147

روش های دم کردن زعفران

زعفران در دسته گیاهان پیازدار قرار دارد، پیاز زعفران یک پوشال قهو‌ای رنگ دارد که از آن محفاظت می‌کند. بعد از کاشته شدن پیاز، گیاه شروع به رشد کرده و در نهایت گل می‌دهد. گل زعفران به رنگ بنفش و دارای شش گلبرگ است که از سه کلاله قرمز رنگ محافظت می‌کند.

این سه کلاله گران‌ترین ادویه در جهان، یعنی زعفران، را می‌سازد. این ماده خوش‌رنگ و عطر در آشپزی برای طعم و رنگ دادن به غذا در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا از این گیاه پرخاصیت و خوش‌طعم در آشپزی به صورت دم کرده استفاده می‌شود.

ما در این مقاله دو روش کاربردی دم کردن زعفران با یخ و آب جوش را به شما آموزش خواهیم داد تا در نهایت غذاهای خوشمزه‌تر و چشم نوازتری داشته باشید.

 

سابیدن زعفران

اولین کاری که باید برای دم کردن اصولی زعفران انجام دهید، سابیدن رشته‌های زعفران است تا عطر و رنگ آن بهتر و سریع‌تر آزاد شود.

سابیدن زعفران

اگر در هنگام سابیدن رشته‌های زعفران، کمی شکر به آن اضافه کنید راحت‌تر و سریع‌تر نرم می شود.سپس به یکی از روش‌های زیر، اقدام به دم کردن زعفران خود کنید:

 

دم کردن زعفران با آب جوش

یک روش قدیمی و سنتی که تقریبا همه شما با آن آشنایی دارید، استفاده از آب جوش برای دم کردن زعفران است. در این روش بعد از اینکه زعفران را سابیدید، کافیست به آن مقداری آب جوش اضافه کنید، درپوشی روی ظرف قرار دهید (می توانید از قوری های کوچک کخصوص زعفران استفاده کنید) و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا زعفران به طور کامل عطر و رنگ خود را پس بدهد.

دم کردن زعفران با اب جوش

در این روش می‌توانید بعد از اضافه کردن آب جوش به زعفران، ظرف آن را روی حرارت غیرمستقیم مثلا روی کتری یا سماور قرار دهید تا زعفران بهتر دم بکشد.اگر می‌خواهید  زعفران را برای تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید، زعفران پودر شده را داخل یک استکان یا قوری ریخته و مقداری آب جوش داخل آن بریزید. استکان را روی برنج در حال دم قرار دهید تا با دم کشیدن برنج، زعفران هم هم زمان دم بکشد.

 

دم کردن زعفران با یخ

برای دم کردن زعفران به این روش کافیست پس از سابیدن زعفران در هاون، چند قطعه یخ کوچک به آن اضافه کرده و اجازه دهید یخ‌ها در دمای اتاق به طور کامل ذوب شوند تا رنگ زعفران به آرامی به طور کامل خارج شود.

دم کردن زعفران با یخ

به طور کلی استفاده از یخ برای دم کردن زعفران بهتر است. زعفرانی که از این طریق دم می‌کشد، هم عطر بهتری دارد و هم خوش‌رنگ‌تر می‌شود.

 

چند نکته مهم در دم کردن زعفران

  1. برای دم کردن زعفران، در آن به اندازه آب جوش یا یخ) بریزید. افزودن بیش از حد آب باعث می‌شود که زعفران حالت آبکی پیدا کرده و رنگ کمتری بدهد.
  2. اگر مقداری از زعفران دم کرده شما اضافه آمد، آن را در یک ظرف مناسب ریخته، درب آن را محکم ببندید و درون فریزر قرار دهید. با این کار رنگ زعفران حفظ می‌شود و می‌توانید دفعه بعد که به زعفران احتیاج داشتید، از آن استفاده نمایید.
  3. سعی کنید زعفران را هر دفعه به میزان مورد استفاده آسیاب کنید و یا اگر بیشتر آسیاب کردید، آن را درون یک ظرف دربسته قرار دهید تا عطر و بوی آن حفظ شود.

طریقه درست نگهداری زعفران

بهترین روش نگهداری درون یک ظرف کاملا فلزی دربسته، یا ظرف شیشه ای با رنگ تیره که هوا داخل آن جریان نیابد و در مکانی خشک، خنک و به دور از نور نگهداری شود.

نفوذ رطوبت در زعفران باعث می‌شود که به مرور کیفیت آن پایین بیاید و طعم و رنگ آن، آنطور که باید آزاد نشود. بنابراین بعد از هر بار استفاده از زعفران درب آن را محکم ببندید.

مقدار مجاز مصرف زعفران دم کرده

هر فرد در یک روز حداکثر یک گرم زعفران مجاز است که مصرف کند و در مجموع میزان مصرف ماهیانه زعفران برای هر فرد می‌تواند حداکثر پنج گرم باشد. اما بهترین میزان مصرف زعفران برای افراد در ماه ۳ گرم است و این میزان تاثیر خوبی روی سلامت شخص خواهد داشت.

رنگ و عطر زعفران دم کرده بیش از هر چیز به کیفیت زعفران بستگی دارد؛ جالب است بدانید که برای تشخیص یک زعفران خوب می‌توان آن را در آزمایشگاه‌های معتبر مواد غذایی آزمایش کرد، تجربه نشان داده مرغوب ترین زعفران دنیا را شهرستان قاینات دارد و با توجه به اینکه مجموعه طلای سرخ در شهر قاین واقع می باشد ، تمامی محصولات داخل سایت دستچینی از مرغوب ترین زعفران کشاورزان زحمتکش قائنات می باشد.

اگر قصد خرید زعفران درجه یک و اصل را دارید می توانید زعفران قاینات را به صورت مستقیم از کشاورز و با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت به صورت کلی یا جزئی از سایت طلای سرخ سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *