زرشک قاین

برداشت گل زعفران در قائنات از پانزدهم مهرماه آغاز وتا اواخر آبان ماه ادامه پیدا میکند البته اوج برداشت گل در خود شهر قائن و حومه از پنجم تا پانزدهم آبان ماه می باشد و تاریخ برداشت در نقاط مختلف شهرستان با توجه به گرمی و سردی منطقه متفاوت است. 

زعفران در زبان فارسی به معنای عالی ، براق و ممتاز است و مشابهت نام آن در زبانهای دیگر گواهی بر مهد ایران زمین است. زعفران پس از گسترش دین اسلام از طریق آسیای صغیر به دیگر نقاط جهان گسترش یافت.

رودکی در قرن سوم، فردوسی در قرن چهارم و نظامی در قرن پنجم و دیگر شعرا در سروده هایشان به زعفران اشاراتی دارند . زعفران محل کشت آن از قدیم الایام منطقه قهستان (از تربت حیدریه تا سربیشه) بوده است که در این میان سرزمین قائنات با ۷۰۰ سال سابقه کشت پایتخت زعفران را از آن خود نموده است . موقعیت اقلیمی و جمیع صفات خدادادی که در هیچ جای ایران و حتی جهان وجود ندارد ، لطف خداوند آنرا به قاینات بخشیده تا زعفران آن شهرت جهانی پیدا کند تا از نظر کیفیت ، عطر ، طعم و خواص آن منحصر به فرد باشد.

در سال ۷۰۰ه-ق رشیدالدین فضل الله همدانی بهترین زعفران را از آن ولایت قاین دانسته است.

حمداله مستوفی در ۷۴۰ ه – ق در کتاب نزهه القلوب می نویسد : قاین شهر بزرگی است ، حاصلش غله و میوه و زعفران بسیار باشد .حافظ ابرو (۸۰۰ ه- ق )از قاین بعنوان ناحیه زعفران خیز قهستان یاد کرده است .

سفر نامه سیف الدوله ( ۹۳۰ ه-ق ) زعفران قاین  از بهترین زعفرانهای عالم است . ،


نظر بدهید

کلمات کلیدی و برچسب های مرتبط