سلام به همراهان همیشگی سایت طلای سرخ❤️👇
زمان برداشت عسل
بهترین زمان برداشت عسل هنگامی است که قابهای طبقه دوم و سوم کندو پر از عسل شده باشد به طوری که درب خانههای شش گوشه بسته شده باشد؛ اصطلاحا به این حالت پولک شدن میگویند. اگر عسل در زمان مناسب برداشت نشود ممکن است رطولتی بیش از ۱۸ الی ۲۰ درصد داشته و این موضوع باعث شود عسل تخمیر یا ترش شود؛ چراکه به غلظت اصلی خود نرسیده است.
حدود ۸۰ درصد شهدی که به کندو وارد میشود آب است و زنبورها مجبورند با ترکیبات متلف بزاق خود حدود ۴/۳ این مقدار را تغلیظ و آن را به ۱۸ تا ۲۰ درصد برسانند. در واقع در شبهای گرم تابستان اگر زنبورداران در اطراف کندو قدم بزنن میتوانند صدای افزایش فعالیت زنبورها را بشنوند چراکه در طول شب زنبورها بیشترین شهدی را که طی روز به کندو آوردهاند را به عسل تبدیل میکنند.
تغییرات دمای هوا در تبخیر عسل تاثیر بسیری دارد؛ چرا که اگر هوا گرم باشد، زنبورها به راحتی شهد را تغلیظ میکنند اما اگر هوا مرطوب یا نامناسب باشد احتمال آنکه عسل از قوام مناسب برخوردار نباشد بسیار است. به همین دلیل است که عسلهای مناطق شمال ایران رقیقتر از عسل مناطق ییلاقی یا کوهستانی ایران است.
