زعفران را بیشتر بشناسیم

قیمت زعفران خراسان

برداشت زعفران

قیمت زعفران خراسان

طلای قرمز که در انگلیسی Saffron نامیده می‌شود گیاهی پایا و بصلی از تیره زنبق‌ها است که در فصل پاییز گل می‌دهد. زعفران خوراکی، کلاله خشک گیاه Crocus sativus است که بیشتر به عنوان ادویه مصرف می‌شود، کاربرد زعفران برای درمان و مصارف صنعتی هم فراوان است.

این گیاه حاوی رنگدانه‌ای کاروتنوییدی به نام Crocin است که عمده‌ترین ترکیب ایجاد کننده رنگ در زعفران است و به غذاها و ظروف و منسوجات، رنگ زرد طلایی می‌بخشد.

عطر زعفران قوی و طعمش تلخ و کمی تند است. طعم تلخ زعفران مربوط به گلیکوزیدی است به نام Picrocrocin که یک منوترپن‌آلیید فاقد رنگ است. اسانس فرار زعفران نیز مسئول بو و عطر آن است که در اثر جدا شدن قند از پیکروکروسین تولید می‌شود.

 زَعفَران یا زعفران عربی ‌شده یا تغییر یافته زَرپَران است،  واژه‌ی فارسی کهن برای گیاه زعفران کُرکُم است. اگرچه برخی تردیدها در مورد پیدایش زعفران وجود دارد اما با بررسی تاریخچه زعفران به این نتیجه می‌رسیم که محل پیدایش زعفران ایران است.

استان‌های خراسان رضوی و جنوبی با سهمی 85 درصدی بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارند. زعفران قائنات یکی از با کیفیت‌ترین زعفران‌های تولیدی کشور است و قائنات به نام پایتخت زعفران جهان معروف است.

برای خرید زعفران قاینات به صورت مستقیم از کشاورز  به صورت عمده یا جزئی به سایت طلای سرخ مراجعه فرمایید.

گل زعفران چیست؟

شما می توانید در فصل برداشت که در قاینات از مهرماه آغاز می شود برای خرید گل زعفران اینجا کلیک کنید.

زعفران گیاهی کوچک به ارتفاع 15تا 30 سانتی متر است. گل زعفران از داخل پیاز آن رشد می‌کند که همراه با آن تعدادی برگ باریک و کشیده نیز بیرون می‌آید. از میان برگ‌ها، ساقه گل دار یا همان گل زعفران خارج می‌شود که به یک تا پنج گلبرگ منتهی می‌شود. رنگ گل‌های زعفران از سایه روشن یاسی تا بنفش تیره است که در بعضی واریته‌ها ارغوانی و حتی سفید هم هستند.

گل زعفران

گل‌ زعفران دارای 3 پرچم زرد رنگ و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز است. قسمت مورد استفاده این گیاه، خامه زعفران یا همان ریشه سفیدی که منتهی به آن 3 کلاله قرمز رنگ است می‌باشد. پس منظور از ریشه زعفران، انتهای کلاله زعفران است که از داخل ساقه گل زعفران خارج می‌شود.

خواص دارویی

 در مقاله‌ای که به تازگی منتشر شده آثار درمانی زعفران و اجزای تشکیل دهنده‌‌ی آن شناخته و یافته‌های مبتنی بر مکانیسم ملکولی عملکرد آن بررسی شده است.

به عنوان مثال، زعفران باعث انبساط عروق و کاهش فشار خون می‌شود و کلاله خشک زعفران خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. همچنین خاصیت ضد توموری داشته و آثار مثبت زعفران برای سرطان پستان نیز تأیید شده است.

خواص دارویی زعفران

قیمت زعفران خراسان

کروسین موجود در زعفران چندین خاصیت درمانی دارد، از جمله اینکه آنتی‌آکسیدانی قوی و ضد التهاب است. همچنین باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌شود، بنابراین احتمال حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

هر مثقال زعفران چند گرم است؟

زعفران معمولا با واحد گرم و مثقال مورد سنجش قرار می‌گیرد. در حال حاضر هر مثقال زعفران برابر با 4٫608 گرم است. در مقایسه با کیلوگرم، هر یک کیلوگرم زعفران هم برابر است با 217 مثقال است.

طبع زعفران

 باید بگوییم طبع زعفران گرم و خشک است. طبق منابع طب سنتی درجه گرمی زعفران دو و درجه خشکی آن یک است.

 زعفران از نظر وزن گرانترین ادویه در جهان است و یکی از گیاهان دارویی است که در صورت مصرف متعادل، نشاط آوری بسیار قوى است

زعفران در طب سنتی

از نظر طب سنتی زعفران بازکننده گرفتگی‌های کبد و عروق است. در قوت دادن گوهر روح و نشاط و تقویت قلب بسیار مفید است و سبب بهتر رساندن اثر داروها به قلب می‌شود.

از دیگر خواص زعفران این است که پاک کننده کلیه و مثانه و جلادهنده و شفاف کننده‌ی رنگ چهره است. همچنین بازکننده گرفتگی‌های مغز و کبد و طحال است.

اثر دارویی زعفران

قیمت زعفران خراسان

هر روز معادل دو گرم از زعفران برای پاکسازی طحال و با دوشاب جهت رفع خمار و با عسل جهت دفع سنگ‌های کلیه و با ادویه مناسب جهت درد رحم و مقعد بسیار کارساز است.

استشمام زعفران جهت التهاب سینه و دردپهلو مفید است و سرمه کشیدن با آن جهت جلاى چشم و اشک چشم و تیرگی پلک بسیار تاثیر دارد.

خرید اینترنتی زعفران

امروزه همه‌ ترجیح می‌دهیم خرید راحت و بی دغدغه‌ای از فروشگاه‌های اینترنتی داشته باشیم و این خرید اینترنتی زعفران از فروشگاه اینترنتی قابل اعتماد صورت پذیرد.

انواع زعفران قاینات با کیفیت و به صورت مستقیم از کشاورز در سایت طلای سرخ موجود می باشد در صورت تماییل به خرید اینجا را کلیک نمایید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *