زعفران منبع غنی پتاسیم محسوب میشود، این ماده یک عنصر مهم در حفظ سلامت قلب است. پتاسیم باعث اتساع و بزرگ شدن رگها و عروق خونی میشود و به همین دلیل فشار خون را کاهش میدهد. پتاسیم موجود در زعفران همچنین از تصلب شریان، سکته قلبی و سکته قلبی جلوگیری میکند. همانطور که گفته شد زعفران حاوی مادهای به نام کروسین است که میتواند سطح کلسترول خون را تنظیم کند، به همین دلیل این ادویه برای سلامت قلب بسیار مفید است.
زعفران موجب درمان سرفه و سرماخوردگی معمولی میشود. این ماده مانند اکسپکتورانت یا خلط آور عمل میکند و موجب رقیق شدن خلط درون ریه و گلو میگردد. زعفران قادر است مانند یک ترکیب ضد التهابی و محرک عمل کند. این مزایای گفته شده در مورد زعفران میتواند در برابر بیماری آسم مفید باشند. حملههای بیماری آسم زمانی اتفاق میافتد که دستگاه تنفس به دلیل التهاب باریک شده باشد و زعفران میتواند از این پیشامد جلوگیری کند.