مطالب طلای سرخ

زعفران را بیشتر بشناسیم

مزه زعفران اصل چگونه است؟ | راه های تشخیص زعفران اصلی

خرید زعفران اصل

مزه زعفران ارگانیک و اصل چگونه است؟

مزه زعفران اصل با بوی آن متفاوت است ، بوی زعفران اصلی بویی شیرین است اما بر خلاف آن مزه و طعم زعفران ارگانیک و خالص شیرین نیست و  مزه تلخ و گسی دارد که این تلخ بودن که نشان از اصل و خالص بودن زعفران است  به دلیل وجود ماده ای به نام پیکروکروسین که در آزمایشات میکروبی زعفران خالص باید عددی بالای 80 را نشان دهد می باشد.

زعفران اصل با رنگ طلایی خود ، به هر غذایی رنگ طلایی چشمگیر و بی‌نظیری می‌بخشد.

زعفران، ادویه‌ای خاص و باارزش، دارای عطری  لطیف و در عین حال شیرین، شبیه به گل و عسل است. میزان کیفیت و قدرت رنگ دهی زعفران به نحوه برداشت و نگهداری آن و همچنین به مدت‌ زمان گذشته از برداشت، بستگی دارد.

بعضی از افراد برای سود و منفعت خود دست به تقلب در تجارت زعفران می‌زنند و زعفران تقلبی را به‌ جای زعفران خالص و باکیفیت روانه بازار می‌کنند. بنابراین لازم است که شما با انواع و ویژگی‌های زعفران خالص آشنا شوید تا به دام این فروشندگان سودجو نیفتید. یکی از راه‌های تشخیص زعفران خالص از تقلبی از طریق تست مزه زعفران خالص است که در ادامه به شرح این موضوع می پردازیم.

ویژگی های زعفران خالص و باکیفیت

به طور کلی چند فاکتور اصلی وجود دارند که تعیین‌کننده کیفیت زعفران هستند در زیر به شرح آن می پردازیم:

  1. رنگ زعفران : کلاله‌های زعفران قرمز رنگ بوده و انتهای آن‌ها که از خامه تشکیل شده، به رنگ زرد است. این گیاه در انواع مختلف سرگل، سوپر نگین، نگین، پوشال و دسته عرضه می‌شود و شامل بخش خاصی از کلاله هستند که باتوجه‌به این موضوع، رنگ، عطر، طعم و قیمت زعفران هم فرق می‌کند. همچنین ماده موثر در رنگ‌دهی زعفران، کروسین نام دارد که مقدار آن در زعفران خالص و باکیفیت، بالای 230 واحد است .
  2. عطر زعفران : بوی زعفران خالص، شیرین و شبیه به بوی عسل، وانیل، یونجه و توتون است. همچنین ماده موثر در عطر زعفران، سافرانال است که مقدار آن در زعفران خالص بین 20 تا 50 واحد است.
  3. مزه زعفران : مزه زعفران خالص برخلاف بوی آن شیرین نیست و اتفاقا تلخ و کمی گس است. تلخی مزه زعفران خالص به‌دلیل وجود ماده پیکروکروسین موجود در آن است که باید بیش از 80 واحد باشد.
  4. درجه استاندارد به‌کار رفته : باکیفیت‌ترین زعفران جهان در ایران و در خراسان جنوبی( قاینات ) کشت و تولید می‌شود و معمولا به‌صورت درجه‌بندی‌شده به فروش می‌رسد. درجه زعفران اغلب روی بسته‌بندی آن چاپ می‌شود و به طبع، زعفران درجه یک از بهترین کیفیت برخوردار است. همچنین استاندارد ISO 3632 هم مربوط به اندازه‌گیری کیفیت زعفران در جهان است و معمولا روی بسته‌بندی زعفران خالص و باکیفیت نوشته می‌شود.
  5. زمان برداشت زعفران تا زمان استفاده : مانند سایر محصولات غذایی، زعفران هم هرچه تازه‌تر باشد، کیفیت آن هم بالاتر می‌رود. پس در حین خرید زعفران علائمی مانند شکستگی رشته‌های زعفران را که می‌تواند نشان‌دهنده قدیمی بودن یا تقلبی بودن آن باشند را بررسی کنید. همچنین توجه کنید که زعفران خالص و باکیفیت باید خشک و فاقد چربی باشد.
  6. قیمت زعفران : زعفران مرغوب به دلیل فرایند پیچیده و حساس تولید آن، قیمت بالایی دارد و به همین دلیل به آن طلای سرخ گفته می‌شود. بنابراین زعفران‌هایی که قیمت پایینی دارند، احتمالا با مواد دیگری مخلوط شده‌اند یا حاوی مواد شیمیایی افزودنی هستند.
  7. بسته‌بندی زعفران: برای حفظ طراوت و کیفیت زعفران، باید همیشه در یک مکان خنک، در ظرفی دربسته فلزی یا چوبی و به دور از نور مستقیم نگهداری شود.

برای خرید زعفران اصلی درجه یک قائنات که در تصویر زیر مشاهده می کنید روی لینک کلیک کنید.

زعفران اصلی

 

تفاوت زعفران خالص با زعفران تقلبی

تفاوت زعفران اصل و تقلبی

برای تشخیص زعفران تقلبی باید، با ویژگی‌های زعفران تقلبی نیز آشنا شوید که عبارت‌اند از:

  • زعفران تقلبی می‌تواند از خامه‌های کلاله زعفران، رشته‌های نارگیل، گیاه گلرنگ و موارد مشابه درست شده باشد که با رنگ‌های مصنوعی به شکل زعفران درمی‌آیند.
  • مزه زعفران تقلبی به‌دلیل مواد شیرینی مانند عسل و شکر که به آن افزوده می‌شود، شیرین است.
  • شکل ظاهری رشته‌های زعفران تقلبی نامشخص، شکسته‌ شده و درهم است (درحالی‌که رشته‌های زعفران خالص و باکیفیت، شیپوری شکل هستند).
  • رشته‌های خشک زعفران تقلبی، براق هستند.
  • برای افزایش وزن زعفران تقلبی، به آن روغن اضافه می‌کنند. بنابراین اگر زعفران تقلبی را لای یک تکه دستمال یا کاغذ فشار دهید، کمی چربی از خود به جا می‌گذارد.
  • سرعت رنگ‌دهی زعفران تقلبی بسیار بیشتر از زعفران خالص است؛ به‌طوری‌که اگر چند رشته زعفران خالص و باکیفیت را در آب بریزید، انتشار رنگ آن تا یک ساعت طول می‌کشد و همچنین رنگ آب را به‌آرامی زرد یا طلایی می‌کند، درحالی‌که زعفران تقلبی به‌سرعت رنگ آب را قرمز می‌کند.

طعم زعفران اصلی

همان‌طور که گفتیم، طعم مشخص زعفران از ترکیبات شیمیایی موجود در آن مانند پیکروکروسین و سافرانال حاصل شده که باعث تلخی آن می‌شوند. ماده پیکروکروسین با فرمول شیمیایی C16H26O7، گلیکوزیدی بی‌رنگ، تلخ و قابل تبلور است و از طریق فرایند هیدرولیز اسید، گلوکز و آلدئیدی به نام سافرانال تولید می‌کند.

به‌طورکلی می‌توان گفت طعم و مزه زعفران خالص یک راز واقعی است، چراکه به نظر می‌رسد هرکسی تجربه متفاوتی از چشیدن مزه زعفران داشته باشد. در واقع، زعفران دارای چندین نت طعم مختلف شامل گل، مشک، قارچ، تند و تیز، تازه مانند دریا و تلخ است.

برای تشخیص زعفران خالص از تقلبی می‌توانید آزمایش مزه زعفران خالص را انجام دهید. به این صورت که یک رشته زعفران را روی زبان خود قرار دهید و چند ثانیه در دهان خود نگه دارید تا متوجه طعم آن شوید؛ اگر طعم تلخ و گسی حس کردید، این زعفران اصل است. اما اگر طعم شیرینی حس کردید، زعفران دارای افزودنی‌های شیرین‌کننده بوده و تقلبی است.

جمع بندی مقاله مزه زعفران اصل

با وجود دخالت‌های افراد سودجو در تجارت زعفران و وجود زعفران تقلبی در بازار، شما باید به‌ عنوان مصرف‌کننده توانایی تشخیص زعفران تقلبی را از خالص داشته باشید. همچنین تا جای ممکن از برندهای شناخته‌شده، زعفران بخرید تا زعفران خالص و باکیفیت به دستتان برسد. اما یک راه ساده برای مشاهده تفاوت زعفران تقلبی و خالص، از روی مزه آن بوده و همان‌طور که گفتیم، مزه زعفران خالص تلخ مانند است.

برای اطلاع از قیمت انواع زعفران اصل خراسان به صورت عمده یا جزئی روی قیمت زعفران اصل قائنات کلیک کنید.

یک فکر در مورد “مزه زعفران اصل چگونه است؟ | راه های تشخیص زعفران اصلی

  1. سارا بیناباجی گفت:

    مطلب کاملی بود ، با خوندن این مطلب تشخیص زعفران اصلی راحت تر میشه.

    1. مدیر طلای سرخ گفت:

      سلام و سپاس ، به امید روزی که هیچ نمونه زعفران تقلبی در بازار نباشد و این امر فقط با بالا بردن آگاهی خودمان هست که امکان پذیر است.

  2. شهرزاد زنده دل گفت:

    سلام در یک مطلبی در مورد زعفران اصل خوندم نوشته بود زعفران اصلی بدون مزه است، شما در این مطلب گفتید زعفران خالص مزه تلخی دارد

    1. مدیر طلای سرخ گفت:

      سلام اینکه کاملا زعفران بدون مزه باشه که خیر درست نیست، در لحظه اول که زعفران را روی زبان خود قرار دهید پس از گذشت چند ثانیه مزه ای تلخ رو احساس می کنید، و اگر مزه شوری یا شیرینی باشد ، تقلبی است ، تقلبی که زیاد دیده میشود اسپری کردن آب شکر روی زعفران به قصد سنگین کردن وزن زعفران .

  3. محمد رافعی گفت:

    فقط باید از جای معتبر و مورد اطمینان خرید کرد، چه خرید اینترنتی زعفران و چه خرید از بازار فیزیکی

    1. مدیر طلای سرخ گفت:

      دقیقا با توجه به قیمت بالای زعفران تقلب بسیار زیاد شده ، و باید از فروشگاه های معتبر خرید زعفران انجام داد چه در خرید اینترنتی زعفران و خرید های حضوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

با توجه به نوسانات بازار زعفران لطفا قبل از ثبت سفارش عمده زعفران (  09159643959 )  استعلام قیمت دقیق بگیرید.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟