مطالب سایت

عوامل کاهش تولید مزارع زعفران + ویدئوی آموزشی

عوامل کاهش تولید زعفران

چرا تولید زعفران با توجه به افزایش سطح کشت کاهش داشته است؟

دلایل کاهش تولید زعفران و عوامل خسارت زای زعفران

ویدئویی آموزشی از زبان دکتر اسکندری عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

در بیست سال گذشته علی رقم افزایش سطح کشت مزارع زعفران ما شاهد کاهش تولید زعفران از 5  کیلو گرم به 2/7کیلوگرم بوده ایم ، برای افزایش تولید در ابتدا ما باید تولید را به همان میزان گذشته یعنی 5 کیلو گرم در هکتار برسانیم اگر فقط در هر متر مربع 0/2گرم افزایش تولید زعفران داشته باشیم.

برای این دستاورد باید عوامل کاهش تولید که مهم ترین آن عوامل خسارت زاست را بررسی و کنیم:

  • آفات
  • بیماری ها
  •  علف های هرز

این موارد از دو طریق به ما خسارت می زنند:

  • خسارت مستقیم : کاهش عملکرد کمی و کیفی
  • خسارت غیر مستقیم: ایجاد مانع در مسیر صادرات

مهمترین عوامل خسارت زای زعفران

پوسیدگی کورم زعفران

  1. کنه زعفران
  2. پوسیدگی زعفران
  3. خسارت جوندگان
  4. علف های هرز زعفران

چطور عوامل خسارت زای زعفران را کاهش دهیم؟

مهم ترین اصل برای کاهش خسارت انتخاب پیاز سالم برای کاشت هست ، سرنوشت تولید کشاورز را خرید پیاز سالم بدون قارچ و کنه تعیین می کند، و بعد از انتخاب پیاز زعفران ضدعفونی اصولی پیاز زعفران مهم ترین اصل به حساب می آید، حال شاید سوال پیش بیاید از کجا پیاز سالم تهیه کنیم ؟ مجموعه طلای سرخ هدف و رسالت خود را گسترش سطح زیر کشت زعفران در ایران قرار داده است و فارغ از بحث سود تمام سعی ما افزایش سطح زیر کشت و افزایش تولید اصولی زعفران در کشور است که رتبه یک تولید این محصول استراتژیک از ایران منتقل نشود و همان گونه که 85 درصد تولید زعفران دنیا را ایران دارد به فکر افزایش این میزان باشیم.

با توجه هدفی که در مجموعه طلای سرخ قرار داده ایم به کمک کارشناسان حرفه ای در زمینه گیاه شناسی و گیاهان دارویی قبل از انتقال و کندن پیاز زعفران مزرعه را کامل بررسی کرده و در صورت عدم بیماری  اقدام به جابجایی و ارسال پیاز زعفران می کنیم .

برای خرید پیاز زعفران ( کورم زعفران ) سالم و عاری از هر گونه بیماری و مشاوره رایگان کاشت روی لینک کلیک کنید.

مدیریت زراعی

  1. زمان کشت
  2. روش کشت صحیح 
  3. عمق مناسب کشت
  4. آبیاری مناسب 

اشتباه ترین آبیاری که رسم شده و زیاد انجام می شود آبیاری تابستانه (مرداد ماه ) است که عامل اصلی بیماری های قارچی پیاز زعفران است.

استفاده از ترکیبات شیمیایی

  • کود ها
  • جایگزین های سم ( مانند ترکیبات بیولوژیک ، کودسم و …)
  • روش های غیر شیمیایی (بوته کشی و …)
  • سموم

از تمام مواردی که گفته شد مهم تر برای تولید زعفران بیشتر و سالم تر مشاوره داشته باشید.

تیم پشتیبانی مجموعه طلای سرخ آماده همکاری و مشاوره رایگان و مشارکت در احداث مزرعه زعفران شما در هر کجای ایران عزیز می باشد ، جهت ارتباط و هماهنگی از طریق چت آنلاین پایین صفحه با ما در ارتباط باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *